divendres, 15 de maig del 2009

Preguntes a respondre durant la sessió

1. Quines són les 8 opcions del menú superior?

Les vuit opcions que té el menús superior de la pàgina del Xtec són les següents:

Agenda: En aquest apartat trobarem les diferents activitats o noticies que es duran a terme durant els mesos de l’any.

Correu: Aquest apartat serveix per comunicar-se, rebre i respondre els correus electrònics que tingueu a la vostra compte ( com el hotmail)

Fòrum: En aquest apartat podreu preguntar, resoldre tots els dubtes que tingueu sobre qualsevol tema.

Mapa: En aquest apartat trobem un mapa de tot el que podrem trobar en la pàgina del Xtec

Atenció a l’usuari: La pàgina del Xtec ofereix un suport a tots els usuaris de la pàgina.

Contacta: Aquesta opció serveix per ficar-te en contacte amb qualsevol usuari de la pàgina Xtec

Cerca: En aquest apartat podràs cercar jocs, contes, activitats, programes....


2. Què podem fer si tenim problemes amb el suport de la pàgina?

Ens dirigim a l’apartat situat al Menú superior on hi diu Atenció a l’usuari/aria i allà trobem diferents opcions d’ajuda per solucionar els diferents problemes amb que ens puguem trobar.


3. Quins enllaços trobem dins la pàgina del www.xtec.cat?

Aquests enllaços els trobem a l’apartat de menú superior on hi diu Mapa.

Alguns dels enllaços que trobem són els següents:

· ButlleTIC que és un blog on surten notícies, comentaris, resultats de concursos, etc. És un enllaç a un apartat de la mateixa pàgina de www.xtec.cat

· Edu3.cat que és una web per mestres i alumnes on hi apareixen activitats, vídeos, ectc.

· Edu365.cat que és una web destinada als alumnes per tal que facin diferents activitats de diverses àrees.

· Espai LIC situat també dins de www.xtec.cat on hi trobem eines, metodologies, estratègies, pautes d'intervenció, materials didàctics i recursos de llengua i literatura, d'interculturalitat i de cohesió social- és una aportació i una col·laboració oberta, dinàmica i compartida que vol ajudar a tots els professionals en aquest nou repte educatiu d’integració.

· Linkat situat també dins de www.xtec.cat . Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions educatives d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

· XTEC Media situada també dins www.xtec.cat i és un apartat pels mestres o docents per treballar l’audiovisual.

· 2009 Especials situat també dins de www.xtec.cat i es on són publicades celebracions que es fan durant l’any. Per exemple, aquest que ha estat l’any de l’astronomia.

· XTEC Blocs apartat de www.xtec.cat on professors i docents poden publicar noticies, articles,etc.

· Àgora situat també dins de www.xtec.cat. Consisteix en un sistema d’allotjament múltiple de Moodle(sistema de gestió de cursos, de distribució lliure que ajuda als educadors a crear comunitats d’aprenentatge en línia).

· La Prestatgeria situada tambe dins de www.xtec.cat on es poden crear llibres virtuals.

· JClic situada també dins de www.xtec.cat.

· QV (quaderns virtuals) situada també dins de www.xtec.cat . Es tracta d’un entorn d'aprenentatge digital d’aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educatius la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d'avaluar el progrés i rendiment de l'alumnat.

· Col·lex situada dins de www.edu365.cat. Amb el Col·lex pots crear, consultar i compartir col·leccions de fitxes. Des de la part inferior de la pantalla, pots cercar les col·leccions que han fet la resta d'usuaris.


4. Quina diferència creieu que hi ha entre els espais en xarxa i pràctica compartida?
Els espais en xarxa són porjectes que es realitzen a la xarxa. Algú dona una proposa i a travès del mail le slatres persones fan aportacions. Pot ser que la relaitzin conjunatment, o bé que la realitzi una persona fent servir o no les paortacions dels altres.
La pràctica compartida és una pràctica que es realitza en un centre i després la penja a la pàgina per compartir-la amb l'altre gent.
5. On podem trobar alguns dels recursos que hem treballat a classe dins de www.xtec.cat?
Projectes ne Xarxa -> Recursos. Trobem l'audacity, el windows movie maker, google blocs, Pinnacle studio, youtube.
6. Com ho podem fer si volem compartir els nostres projectes amb altres centres d’arreu de Catalunya? un exemple seria la guia per a la publicació de projectes.
www.xtec.cat
Pràctica compartida->Enllaços->Guia per a la publicació de projectes
7. On podem anar si desitgem ampliar els nostres coneixements o obtindre més recursos sobre qualsevol àrea com a mestres? Per exemple un recurs en concret són la formació per les TAC


Hem d’anar a l’apartat de formació permanent on trobarem els programes de formació. A part, si anem a la casella de materials i recursos a la filera de l’esquerra, torbarem un munt de cursos i materials per a professors.


8. Què integra els serveis educatius ?
-Els serveis educatius de zona són equips multiprofessionals integrats pels centres de recursos pedagògics (CRP), els equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) i els equips d’assessorament en llengua i cohesió social (ELIC) i actuen de manera integrada, per donar suport a la realització efectiva del projecte educatiu dels centres i dels projectes educatius de zona i s'adrecen al professorat i als centres d’ensenyament obligatori no universitari d’una zona geogràfica educativa determinada.

-Els serveis educatius específics donen suport a l’activitat pedagògica dels centres en la seva actuació amb l’alumnat amb discapacitats específiques que interfereixen en el seu desenvolupament personal, social i curricular. A més a més, donen atenció directa i orientació a aquest alumnat i a llurs famílies.


Són: el CREDA per a l'alumnat amb greus trastorns d’audició, llenguatge i/o comunicació i el CREDV, en col·laboració amb l’ONCE, per a l'alumnat amb ceguesa o greus trastorns de la visió. Experimentalment, alguns serveis territorials disposen de serveis educatius específics per a l'alumnat amb greus trastorns motrius i d'accessibilitat (SEEM) i per a l'alumnat amb trastorns generalitzats del desenvolupament i la conducta (SEETDiC).

Aquests serveis dirigeixen la seva activitat a un entorn educatiu ampli, un servei o àrea territorial.


-Els camps d'aprenentatge (CdA) són una xarxa de serveis situats en contextos singulars que donen suport al professorat per tal que l’alumnat assoleixi objectius d’aprenentatge relacionats amb l’estudi del medi a partir de projectes que es desenvolupen en estades al camp d’aprenentatge, en activitats a l’entorn o en el centre mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada